sobota, 2. november 2013

GREM! PRVIČ! NOVA ZELANDIJA

Še nekaj info...omenila sem, da sem srečala moško raftaško reprezentanco iz Brazilije. Lušni fantje :) Ponovno smo se srečali na letališču v Melbrnu (med tehničnim postankom oz. pred pregledom). In tam jih ogovorim (končno zberem pogum) "Hey guys are you going to Rotorua on WRC?" in oni tko mal začudeno pogledajo od kje me to. Potem ko jim razložim od kje mi to...je blo pa čist drugač :) Na koncu me je eden celo v slovenščini vprašal "Kako si?" :)

Vstop v Novo Zelandijo...to je zgodba zase. Niso samo govorice, ampak je res, da te orng pregledajo (očitno so tudi to prevzel po Američanih!). Že na samem letališču pri check in-u te pregledajo (skener za prtljago in skener za človeka), nato na letu izpolniš vstopni obrazec (isti kot za ZDA) in na koncu te spet dobro pregledajo. V primeru, da si kaj zamolčal (glede stvari katere si prinesel s seboj - hrana, pijača, oprema...) in te odkrijejo se ti ne piše dobro. V najslabšem primeru pristaneš v zaporu :( Jst sm itak mogla nest s sabo stvari, čeprav je Kuli reku da naj ne nosem...sm si mislna kaj boš ti men govoru...bla, bla, bla. No, na koncu sm se "usrala" po domače povedano in obkrožila tiste stvari katere sm prnesla (čokolada, oreščki, stiroporji in malce slabo ščiščeni gojzarji). Pri pregledu so me itak vprašal kaj imam to, naj jim obrazložim. In seveda začnem razlagat (kaj, za koga, zakaj)....na koncu pa dodam da bom vse v smeti vrgla, ker nimam toliko denarja da bi plačala kazen. In model se mi samo nasmeje in me pošlje na pregled "spornih" stvari. Pridem do pregleda...kjer me čakata dva gospoda. In eden me vpraša "Kaj čmo pregledat?" Jah ne ti mene sprašvat ti hitr povej kar bi rad vidu sm si mislna. Na koncu mu pokažem gojzarje....in mu prbijem "upam, da so dovolj čisti". Jah ko je model vidu te gojzarje me tko pogleda izpod čela in reče da jih gre mal sčistet, ker niso najbolj čisti (mal blata je blo res še gor :P). Hahahahaha.........medtem časom, ko je eden pucal moje gojzarje sva se z drugim pogovarjala o vinu :) Res hecno....na koncu je bilo vse super duper in jst sm po 2 dnevih končno prišla iz letališča :)

Prvi vtisi...Nova Zelandija je nakakšna mešanica vsega. Pokrajna me spominja (glede na to koliko NZ sem vidla do sedaj v živo) na Kostariko, Egipt, Azurno obalo...v Aucklandu je veliko Azijcev. Auckland kot mesto ni prav zares nič posebnega, ogromno betona, železa in stekla na kupu. Glavna ulica, levo in desno visoke stavbe, veliko ljudi, umazano.... Tudi predmestje in obrobje ni lih vredno pohvale. So pa določeni predeli izven Aucklanda, ki so urejeni in lepi :)

Danes se je vse začelo takole....s kavo. V teh dneh, ko sem še v Aucklandu si ga želim čim več pogledati, ne samo center, ampak tudi okoli. Če bi hodila, bi porabila preveč časa...zato sem se odločila za kolo. Hop na kolo za zdravo telo :) Že na letališču sem začela nabirati razne letake, kupone....in zbirati kupončke s popusti. To se vedno splača! Izmed vseh kupončkov sem našla enega za najem kolesa z 10% popustom :) 












 Auckland od daleč...približno 45min vožnje s kolesom iz centra
 Sonce sije, veter pa še močnej piha. Dolgi rokavi, kapa, šal...pa gremo! :)





Ni komentarjev:

Objavite komentar