nedelja, 24. julij 2011

Provansa in Azurna obala 2010 - 6. dan


Po kratki in "nori" noči sva se zbudila ob 7.00 uri. Rahlo neprespana in "polomljena" zaradi neugodnega ležišča (sedeži v avtu niso ravno luksuz), sva se odpravila do prve bencinske črpalke. Obvezno jutranje opravilo: lulanje in kavica :) Zajtrkovala sva na hribčku nad mestom. Imela sva prav lep razgled na Aix en Provence, škoda le da sva zamudila sončni vzhod. Po zajtrku sva poiskala parkirno hišo (cena: 2€ - odvisna od dolžine avtomobila), parkirala avto in odšla odkrivat skrivnosti Aix en Provence. V mestu je veliko fontan (vsako krožišče ima svojo). Tu sem si kupila nove zelene kopalke, čisto po nesreči :)


Čas je bil za Marseille, največje mesto v Provansi. Mesto sva le prevozila, ker je res ogromno. Gneča, ozke, umazane in zapuščene ulice, veliko ljudi.... Tako, da sva takoj ko se je dalo zapustila mesto. Ustavila sva se le ob plaži, nato pa pot nadaljevala proti Cassisu.

Marseille

Takoj na obrobju mesta se nahaja kamp (cena: 17.50€), ki je lepo urejen in je tudi velik. Cassis je neverjetno mesto. Nama je zelo prirasel k srcu. Je malo mestece, ki je dinamično. Na ulicah srečaš veliko ljudi. Je nekakšno ribiško mestece. Ogledala sva si center, Kuli si je kupil nove boardshorts Quicksilver (čist vesel in ponosen na svoj nakup), nato pa sva po stranskih ulicah prišla do "divje" plaže. Tu sva preležala kar nekaj časa, saj sva potrebovala počitek (bil je že 6. dan najinega potovanja). Kopala sva se malo, saj so bili močni valovi in hladna voda (Sredozemsko morje pač).


Divja plaža

Proti večeru sva se vrnila v kamp, večerjala, napisala dnevnik in odšla spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar