nedelja, 24. julij 2011

Provansa in Azurna obala 2010 - 4. dan

4. dan ali ponedeljek, 2.8.2010. Najin novi šotor je še kar preživel krst! Noč je bila deževna, kar sva rahlo občutila tudi midva, ki sva bila pod šotorom (tudi to je del šotorjenja oz. kampiranja :P). Po zajtrku sva pospravila stvari in odšla proti Apt-ju. Na poti sva uživala v pokrajni skozi katero sva se peljala (seveda sva se velikokrat ustavila, da sva se slikala).


Polje sončnic

Kuli "počiva"

Polja sivke

Med potjo...

Mesto Apt je predvsem znano po kandiranem sadju. Sprehodila sva se po ulicah, ki so bile polne turistov in domačinov. Poleg kandiranega sadja (prodajajo da na tone :P) prodajajo tudi izdelke iz oljčnega lesa, mila, med.... Tudi midva se nisva mogle upret nakupu. Kupila sva posodico izbranega kandiranega sadja in turški med (cena: 21.00€).


Mesto Apt


Kuli malčka turški med

Pomalčkala sva turški med in odšla proti Roussillionu. Roussillion je neverjetno mesto na hribu, je nekakšna francoska avstralija. Zakaj?! Skale so obarvane v 17 odtenkov, vse od rumene do rdeče barve. Ogled in sprehod je bil nepozaben, priporočava (cena: 2.50€/ osebo).

Po ogledu je bil čas za kosilo.....sendvič je prou pasal, njami :)


Sonček se je skril, oblaki prikazal....in čas je bil, da greva naprej. Želela sva si ogledati borije (kupolaste stavbe, ki so bila starodavna bivališča iz 2. tisočletja pred našim štetjem). Pot do Village des Bories je vijugasta in ozka, zato je potrebno voziti počasi, dostop možen le z avtom. Ogled teh starodavnih bivališče je 6€/ osebo. Ker se je nama zdelo to preveč, sva naredila eno slikco (na skrivaj...hihihi...) in odšla naprej.


"Prepovedana" fotka borijev

Tudi deževati je začelo in se nisva želela "namočiti". Na poti iz Gordesa proti Avignonu sva srečala prvi slovenski avto z registracijo KP :) Skozi Avignon sva se le zapeljala (veliko semaforjev, gužva....) in iz avta slikala del papeške palače. Hitela sva proti
mestu Remoulins oz. Pont du Gardu. Ker je bilo že pozno popoldne, se je začela bitka za iskanje kampa. Prevozila sva kar nekaj kilometrov in se ustavila tudi v nekaj kampih toda neuspešno - vsi so bili polni. Kamp sva končno našla v mestu Mentfrin (oddaljen 6 km od Remoulinsa proti jugu). Malce razočarana nad kampom Belle Rive (cena: 15.50€ - 2 osebi, šotor, taksa), ker je bil kar precej oddaljen in ne ravno najbolj urejen, sva se opravila na ogled mesteca. Najino slabo voljo je v trenutku izbrisala prireditev sredi mesta. Sredi mesta so imeli postavljen oder na katerem se je odvijala prava plesno-pevska predstava. Peli so svetovno znane uspešnice. Pravi žur je bil!!! Sredi noči sva se vračala proti kampu....spat je bilo treba.


Party party večer :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar