nedelja, 24. julij 2011

Provansa in Azurna obala 2010 - 3. dan

Prvo noč v šotoru sva preživela. Ponoči se je shladilo (priporočava, da se toplo oblečete za spanje), zjutraj pa je že bilo prijetnih 19 stopinj. Sprehodila sva se po ulicah Moustiersa (ozke kamnite ulice, čez to mestece teče voda...), kraj je oddaljen le nakaj minut od kampa v katerem sva prenočila. Poleg jedra mesteca sva odšla na "pohod" po pohodnih poteh, kjer so nasadi oljk in neverjeten razgled na mestece ter pokrajno okoli.


Mestece Moustiers

Kuli ob tabli ob pohodni poti



Ena izmed hišk v mestecu Moustiers


Odšla sva proti kraju Valensole. Pot do kraja je izjemno ovinkasta, je pa pokrajna toliko bolj zanimiva. Valensole sva si na hitro ogledala, kupila kruh (cena: 1€) in navihančke (cena: 1.60€ za 2 osebi) ter si ogledala nedeljsko tekmovanje v keglanju :) Keglanje je več kot očitno njihov nacionalni šport, igra ga staro in mlado, kjerkoli in kadarkoli, res neverjetno :) Ob obrobju tega kraja sva tudi prvikrat zagledala polja sivke. Na žalost sva bila že prepozna, saj so bila skoraj že pobrana. Polja sivke so najlepša v juliju. Na poti do Forcalquiera so naju spremljala predvsem žitna polja.









Ogledala sva si mesto z razgledne točke (pot do razgledne točke je strma :P), naredila nekaj fotografij in se že odpravila proti kraju Manosque. Ker je bila nedelja, tudi v mestu ni bilo "življenja". Midva pa sva vztrajno čakala pred turističnim uradom vsaj pol ure preden sva ugotovila, da je nedelja in da je urad zaprt. Sposobna, res sposobna!!! :) Bilo nama je vroče, bila sva lačna, vse je bilo zaprto....in midva nisva vedela kam in kako naprej. No po 15 minutah mirovanja in pregovarjanja (jah tudi to pride) sva se le odpravila naprej in čisto po nesreči našla trgovino Hyper U :) Obema se je smejalo, pravo olajšanje! :D V Hyper U-ju so imeli čisto vse - hrana, oblačila, tehnika, orodje....in seveda šotor. Odločila sva se, da najin obstoječi šotor zamenjava z novim. Kupila sva šotor in hrano. Naslednja misija: iskanje kampa. Jp, it was lucky day for us! Našla sva kamp Camping Les Ubacs (cena: 12.70€ - 2 osebi, šotor, taksa). Kamp je lepo urejen, lično ločene parcele, bazen. Le čistoča kopalnic ni najboljša.

Ker nama je bilo kopanje v bazenu dolgočasno sva se odpravila iskat jezero, ki je bilo v bližini. Pot do jezera je bila dolga (voziš in voziš in voziš in...) vendar se je splačala. Ko sva prišla do jezera je zgledalo, kot da so vsi prebivalci tega mesta ob jezeru. Neverjetno veliko ljudi je bilo. Ko sva se skopala, sva se še sprehodila okoli jezera in se vrnila proti kampu. Na poti do kampa sva se ustavila še na bencinski črpalki, da bi kupila pivo,
vendar ŠOK! Po 18.00 uri je prepovedana prodaja alkohola!!! Ah, brez piva sva odšla do kampa, pojedla večerjo in se pripravila za spanje. Kar na enkrat je začelo močno pihati in grmeti....obetala se je zanimiva noč in preizkus najinega novega šotora.







Nedeljsko kopanje in sprehod ob jezeru







Najin novi šotor :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar