nedelja, 24. julij 2011

Provansa in Azurna obala 2010 - 2. dan

Naslednji dan sva se zbudila že ob 6.07 uri (noč je bila kratka, le dobrih 5 ur spanja). Odpeljala sva se naprej. Ustavila sva se na eni izmed mnogih postojank Avtogrilla. Tu sva kupila zemljevid oz. avtokarto Costa Azzurra, Provenza, Savoia (cena: 18€). Ta karta je bila osnova za najino nadaljno pot.

Le nekaj kilometrov za postanokom na Avtogrillu sva morala plačati cestnino (od Genove do San Rema, cena: 15.70€ !!!). Pot sva nadaljevala proti Franciji. Ti kraji so izjemno zeleni in gričevnati. Na začetku Francije sva že spet morala plačati cestnino oz. neke vrste "vstopnino" (cena: 2.10€). Pot sva nadaljevala proti Entrevaux (cestnina: 0.50€) vse do St. Andre-les-Alpes. Tu sva zajtrkovala ob jezeru Lac de Castillon. Ogledala sva si tudi jez Barrage de Castillon. Vredno ogleda, priporočava!


Sledila je vožnja ob soteski reke Verdon. Določeni predeli so zelo ozki in je potrebna velika mere pazljivosti in potrpežljivosti, saj je na teh cestah kar nekaj prometa.


Ob cesti je veliko postojank za oglede soteske reke in fotografiranje seveda. In potem....ooooo....po neskončno dolgi ovinkasti cesti...končno nekaj neverjetnega. Reka Verdon in pogled na življenje, ki se odvija na njej.

Ena izmed mnogih razglednih točk ob cesti

Reka Verdon

Prenočila sva v kampu Les Salles sur Verdon (cena: 11.60€ - za 2 osebi, šotor, taksa) v bližini reke Verdon. Kamp priporočava, je lepo urejen. Čeprav je v Provansi zelo veliko kampov (skoraj na vsakih 500 m se najde kakšen) je vseen bolje, da si čimprej priskrbiš mesto v kampu. Ko sva uspela postaviti šotor (bilo je zelo zanimivo - preveč klinov in premalo palc!!!) sva se še okopala v bližnjem jezeru Lac de ste Croix. Zvečer sva obsedela v baru kampa ob mrzlem Heinekenu (pasal je pa takoooo :)) in planiranju poti za naslednji dan. Ko sva se končno primajala do šotora , je bilo samo vprašanje ali spanje ali žurka pri sosedih (bili so mladi Francozi)?! Odločila sva se za spanje!


Kosilo - večerja v kampu

Ni komentarjev:

Objavite komentar