nedelja, 1. maj 2011

Dunaj - splošno

VLAK
Za pot na Dunaj sva izbrala vlak, ker sva preprosto želela poizkusiti nekaj novega. Rezervacija kart je čisto preprosta. Vse informacije najdeš na spletni strani Slovenskih železnic, če kaj ni jasno preprosto pošlješ mail (zelo so ažurni). Opozorila bi te le na razpored sedežev. Če potujeta 2 ali več je fajn, da imate sedeže skupaj (najbrž si nobeden ne želi, da bi bili že na začetku poti ločeni). To željo izraziš pri rezervaciji karte. Pot z vlakom je prijetna in udobna (vsaj najina je bila) in brezskrbna. Iskanje tirov, odhodov-prihodov je preprosto, saj je vse dobro označeno (velja za Slovenijo in Avstrijo).

HOSTEL
Pri rezervaciji hostala bodi pozoren pri ocenah, katere so podali gosti hostla ali povprašaj prijatelje, znance.... Bodi pozoren še na oddaljenost hostla od krajev ogleda, kaj je vključeno v ceno (zajtrk, posteljnina, brisače,...), urejenost, čistoča,....

KUPONČKI
Kupončke sva našla v avli hostla. Kupončki so namenjeni različnim ogledom muzejov, restavracijam, barom, razvajanju.... Zagotovo se splača pogledati kakšne kupončke ima tvoj izbrani hostel, mogoče ti pa le pridejo prav. Midva sva na račun kupončkov prihranila kar nekaj evrov.



KUPONI v Wien - Karte Kuponheft
V knjižici katero dobite na Turist-info (ob nakupu Vienna Card) so tudi kuponi katere se splača izkoristiti, odvisno od želja. Knjižica je tudi dober vodnik po Dunaju, če nimaš idej kaj želiš videti.

PREVOZ
Če se na Dunaju zadržiš več kot 1 dan se ti splača kupiti eno izmed kart katero ponujajo (npr. Vienn Card), saj privarčuješ pri prevozu z javnimi sredstvi. Lahko pa izkoristiš tudi druge oblike. Lahko najameš kolo na eni izmed postaj s kolesi (registracija je 1€, prva ura je brezplačna, naslednja je 1€, naslednja 2€,...). Postaje so zelo pogoste, tako da se lahko voziš po Dunaju s kolesom skoraj brezplačno (plačaš samo registracijo, potem pa se voziš od postaje do postaje, menjaš kolesa in spoznavaš Dunaj. Kaj češ lepšega :)).

STROŠKI (za 2 osebi za 4 dni)
karte za vlak: 84.00€
hostla: 104.00€
Vienna Card: 37.00€
U-Bahn (1. dan, ko še nisva imela VC): 3.60€
vstopnine: 102.80€
hrana&pijača: 133.33€
ostali (wc, lepilo, net, garderobe): 6.19€
skupaj: 470.92€


Če te kaj zanima ali kaj ni razumljivo, samo vprašaj oz. napiši komentar :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar