ponedeljek, 10. september 2012

Hluboka - Česke Budejovice - Česky Krumlov - Lipno - Rožmberk

Čas je bil za slovo od Prage. Tudi vreme je "jokalno" ob najinem odhodu :) Z vso svojo prtljago sva se odpravila proti jugu Češke.

Jutro v Pragi: dež in jutranja konica. Vožnjo iz Prage sva jo preživela, uspešno sva prišla na avtocesto, ki naju je peljala proti Českim Budejovicam. Odsek avtoceste je bil kratek (le nekaj kilometrov), prišla sva na hitro cesto. Ta hitra cesta ni bila navadna hitra cesta! Po širini enega pasu sta lahko peljala kar dva osebna avtomobila. To je bila najbolj zanimiva vožnja. Kako to ljudje vozijo....avtobus prehiteva tovornjak v hrib in v ovinek....in podobno. V tem času so v tem predelu obnavljali ceste in je bilo veliko obvozov po lokalnih cestah, poleg tega naju je Garmin malo odpeljal. Tako da sva dodobra spoznala češko podeželje :) Podeželje je lepo in urejeno. Obdelana polja, manjše a zelo lepo urejene vasi.

 evropsko prvenstvo v raftu je bil najin cilj

 na deželi je lepoooo.....


Dobrih 10km pred Českimi Budejovicami sva se ustavila na gradiču Hluboka. Obvezen postanek in ogled! Avto sva pustila ob vznožju griča in se sprehodila na Hluboko. Slabih 10 min hoje sva imela. Možen je tudi voden ogled, vendar se zanj nisva odločila. Sva se raje sprehodila po vrtovih.






Spet je začelo deževati. Bližje ko sva bila Č.B. več je bilo gneče. V Českih Budejovicah sva si ogledala le središče, stari del. Ker je bilo neprijetno vreme, je pošla tudi volja.

Na otoku je stari del mesta, okoli otoka pa se je razvil novi, modernejši del mesta. Osrednji del starega dela mesta je trg z vodnjakom. Okoli njega so stavbe v katerih so danes trgovine, kafiči, restavracije....






Naslednja postojanka je bil Česky Krumlov. To mesto je zaščiteno, spada pod Unescovo kulturno dediščino. Mesto je vredno ogleda!






Popotovanje tega dne sva zaključila z vožnjo do Lipnega. Le dobrih 30min vožnje naju je ločilo do kraja kjer je potekalo evropsko prvenstvo v raftingu.

Ko sva prispela v Lipno sva poiskala najin pezion Pristav. Imela sva kar nekaj težav....podane sva imela le koordinate za v Garmin in ne točnega naslova, potem pa ko sva klicala smo se komaj dogovorili v polomljeni nemščini :/ Jah..... Ampak to še ni bilo vse. Zvečer je sledila podelitev medalj našim raftašom.....

Lipno in 3. dan tekmovanj. Dan smo navijači preživeli ob progi. Bilo je glasno!

 proga

 jez in elektrarna
 prizorišče

navijačiiiiiiiiiii

Ker smo imeli zadnji dan tekmovanj veliko časa, sva si ogledala še Rožmberk. Od Lipnega je oddaljen 20min vožnje. Ogledala sva si grad :) Češka je res dežela gradov in cerkva. 




Lipno nad Vltavo je prav prijetno turistično naselje (ni ravno mesto). Ob jezeru je marina, urejena plaža, adrenalinski park, letno sankališče, razgledni stolp...v zimskem času pa smučišče. Dobro izgodišče za oglede in oddaljeno le dobre pol ure vožnje od avstrijske meje.





Še nekaj o osnovnih STROŠKIH potovanja: 
gorivo: 121€
vinjeti: Avstrijska 8€, Češka 16€
nočitve: Praga - pri Samotu, Lipno - penzion Pristav 83€ za 2 osebi
hrana, pijača, vstopnine: 122€ za 2 osebi

Ni komentarjev:

Objavite komentar